top of page

.png)
%20(1).png)
Vyhledat


Švýcarská sýrová úvaha
Za švýcarskými sýry se dá vypravit na různá místa. Já miluju tu chvíli, (kterou si vždycky ve Švýcarsku dopřeju), kdy se vydám do...
Barbora Klement Hůlková


Švýcarská čokoláda
Švýcarsko je zemí, ze které se doslova line čokoládová vůně. Stačí navštívit jakýkoliv zdejší supermarket, zabrouzdat do „čokoládové...
Barbora Klement Hůlková


Japonská kuchyně aneb Bez jídla Japonsko nepoznáte
Objevování rozmanitosti japonské kuchyně představuje velmi důležitou součást poznávání Japonska. Pokud neochutnáte čerstvé suši přímo z...
Barbora Klement Hůlková


Moje zážitky z ježčí, soví a psí kavárny aneb Jak se přepracovaní Japonci mazlí se zvířátky
Japonci jsou zkrátka workoholici. Není nijak vyjímečné, že ti se slibnou kariérou ve velkých firmách pracují až 20 hodin denně. Když za...
Barbora Klement Hůlková


Trh Cukidži: Největší rybí trh na světě a místo, kde ochutnat nejčerstvější suši
Jedním z pokladů Tokia je rozlehlý trh Cukidži, ze kterého to silně páchne rybinou. Jedná se totiž o největší trh s rybami a dary moře na...
Barbora Klement Hůlková


Coney Island: Pouťová atmosféra zašlých časů, šumění Atlantiku a první newyorský hot dog
Vydáte-li se na newyorský Coney Island, bude vám pravděpodobně připadat, že jste se ocitli v úplně jiném městě a možná také ve zcela jiné...
Barbora Klement Hůlková


Hranolky: Belgická specialita s vlastním muzeem
Vůbec první hranolky na světě údajně vznikly v Belgii a Belgičané jsou na jejich původ náležitě hrdí. Hranolky jsou oblíbenou přílohou...
Barbora Klement Hůlková


Katalánská kuchyně aneb Co ochutnat v Barceloně
Ať už se nacházíte kdekoliv ve Španělsku, všude narazíte na oblíbené speciality, jakými jsou třeba paella, gazpacho, nebo plněné...
Barbora Klement Hůlková


Rychlé, chutné a levné jídlo: Supermarkety Albert Heijn
Nejlevnější a nejrychlejší možnost stravování v Holandsku představují supermarkety sítě Albert Heijn, na které narazíte takřka na každém...
Barbora Klement Hůlková


Nejlepší gurmánský zážitek v Gruzii? Chléb!
Málokoho napadne, jak vyhlášená je gruzínská kuchyně. Gruzie bývá často označována jako kulinářský ráj a některé druhy místních bylinek,...
Barbora Klement Hůlková


Maďarská kuchyně: Guláš, paprika, tokajské víno a řízná pálenka
Maďarsko je již po staletí zemí s ojedinělou kulinářskou tradicí. Guláš, paprika, lečo nebo langoš jsou součástí typického jídelníčku a...
Barbora Klement Hůlková


Mléčné království v Drážďanech
Saská „Florencie na Labi“, město Drážďany, je oblíbeným cílem českých turistů nejen v adventním čase. Většina návštěvníků obdivuje krásné...
Barbora Klement Hůlková


Americká kuchyně: Rychle, nezdravě a chutně! Aneb lekce stolování pro nenáročné turisty
Kuchyně Spojených států, to nejsou jen hamburgery od McDonalda. Je to tak trochu kulinářská cesta kolem světa – vždyť Amerika je vysněným...
Barbora Klement Hůlková


Mozartovské šílenství
Rakouské město Salcburk má návštěvníky na co nalákat. Milovníci umění a historie si zde přijdou na své: Řím severu je totiž tím pravým...
Barbora Klement Hůlková


Muzeum Currywurstu: Odpočinek od vážné tváře Berlína
Německo je svými uzeninami proslulé a mezi ty nejpopulárnější „wursty“ patří jistojistě Currywurst – vepřová klobása, většinou nakrájená...
Barbora Klement Hůlková
bottom of page